Ja hem tornar a arribar a la fi d'un nou curs escolar. Com cada any ho hem volgut celebrar amb un dia ben atapeït d'actes. Hem començat amb una missa per donar gràcies per tots els moments compartits i, demanar que els nois i noies de 6è siguin ben rebuts a l'institut.
A continuació, hem agafat energia menjat un bon tros d'aquella coca tan bona i, així, estar en forma per participar en tota la sèrie de jocs relacionats amb el Petit Príncep que la comissió de jocs havia preparat.
Els gegants, vigilant l'escola des de feia uns quants dies no s'han volgut perdre la festa i ens han fet una demostració de tot el que saben fer. Nosaltres, els hem presentat el nostre gegantó. Representa el Petit Príncep. Ha estat una sorpresa que ens han preparat els nens i nenes del taller "Ane
m de festa". La Priscil·la Campos li ha fet un vestit espectacular!!!
Aprofitant que en Lluís fou un dels que ajudaren a construir els gegants d'anglès li hem fet la següent entrevista:
ENTREVISTA A UN ANTIC CAP DE COLLA DE GEGANTS
- Què va fer que entressis al món geganter?
Al meu fill, Guillem, li encantava la música i organitzava cercaviles per casa amb els seus amics. Arran d'això li vaig construir dos gegantons i com que no hi havia colla gegantera a Anglès, ens vam unir a la de la Cellera.
- Per què decidíreu construir gegants?A partir d'anar fent sortides amb la colla infantil que acompanyava als gegantons, vam pensar que podríem construir els gegants d'Anglès. L'any 1995 després d'una sortida a Vilobí d'Onyar, decidírem construir els nostres propis gegants. Fórem la primera colla gegantera sense gegants: teníem grallers i anàvem construint els nostres gegants.
- Quins materials utilitzàreu per construir-los?
Primer pensàrem que podien representar oficis del nostre entorn: roders i teixidores.
Ens documentàrem per saber com anaven vestits i quins materials hauríem d'utilitzar per construir-los. Vam utilitzar el fang per moldejar la figura, vam treure els motllos amb escaiola i els vam recobrir amb fibra de vidre perquè és impermeable i si, el gegant cau, no es fa malbé. L'estructura la vam fer de fusta perquè hi treballaven fusters del poble, tot i saber, que l'alumini era més lleuger. El vestit el van fer a la llar dels jubilats, durant un curs de costura que s'hi feia.
- A quin lloc els construíreu?
Passàrem per diferents locals ja que la seva construcció va durar més d'un any. Començàrem a l'Ajuntament, on hi havia les oficines de la policia municipal, quan ells s'hi van instal·lar ens traslladàrem a un local de ca l'Elisa, els acabàrem a la fusteria Danés.
- Per què es diuen Miquel i Remei?
Perquè són els patrons de la parròquia d'Anglès.
- Qui porta els gegants, només homes o també dones?
Els poden portar homes i dones. Són els portadors i les portadores que van vestits i vestides com els gegants. Fórem una de les primeres colles on les dones els podien portar. Uns dels primers portadors foren l'hereu i la pubilla d'Anglès de l'any 1995.
-A quins països han viatjat els nostres gegants?
El primer viatge fou a França, a Vaux sur Mer, el poble amb el que estem agermanats. En seguiren d'altres a Suïssa, Dinamarca, Alemanya... i esperen seguir fent-ho!
Alumnes de 5è
Seguim amb la festa. A la tarda, a la Sala de ball hi ha hagut Funky, com es movien els nens, nenes i les mestres que també han pres part en l'exhibició. Ho han fet molt bé.
Els i les alumnes del taller de teatre ens han explicat la història d'un petit poble que s'estimava molt el seu tren i no el volien perdre... Tenim bons actors i actrius al'escola!
Hem seguit amb la Cantata del Petit Príncep, on la coral de CM i CS ens han ofert un seguit de cançons molt boniques, acompanyades de la narració de breus passatges del Petit Príncep llegits amb molt art per l'Avel·lí Rovirola.
Hem acabat amb l'emotiu comiat als alumnes de sisè.
La festa ha seguit al pavelló amb la tómbola, el sopar i el ball de fi de festa.
Mireu les fotos de la diada:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada