mallerenga

dimarts, 27 de maig del 2014

SORTIDA ETAP Anglès - sisè

Avui, els nens de sisè hem anat a l’ETAP d’Anglès com a excursió del projecte “Les aigües”. Hem estat amb dos treballadors d’ Aqualia, l'empresa que s'encarrega de les aigües d'Anglès.
Ens han explicat que l’aigua arriba allà gràcies a dos pous d’extracció que unes bombes impulsen l’aigua fins l’ETAP.
Injecten coagulant, o el seu nom més tècnic policlorur. Això serveix per fer que les partícules, per exemple, de ferro, s'ajuntin i pel seu propi pes baixa i així es neteja l’aigua.

A Anglès cada dia es gasten 1.000.000 litres d'aigua que és la capacitat dels dipòsits de l’ETAP. N’hi ha dos de 500.000 litres cada un.
Mario Climent 

Avui dimarts, 27 de Maig del 2014, hem anat d'excursió a l’ETAP d’Anglès. ETAP vol dir Estació de Tractament d’Aigües Potables i hem relacionat aquesta sortida amb tot el treball que fem de projecte “Les Aigües”
Quan hem arribat ja ens esperaven tres persones, eren d’Aqualia. Primer en Jaume en ha explicat com arriba l’aigua fins a dalt, fan servir dues bombes perquè l’aigua pugui pujar des dels pous de capatació fins l’Etap.
Després en Joan ens ha ensenyat les dues sales de control. Després en Jaume ens ha ensenyat com es neteja l’aigua i hem pogut pujar fins a dalt per veure els diposits i les instal·lacions més bé.
Ha estat un dia molt divertit!!
Naoal

Avui dia 27 de maig hem fet una sortida a l’E.T.A.P d’Anglès. En Joan i en Jaume ens han explicat el recorregut que fa l’aigua per arribar a aquelles màquines. Després de que l'aigua hagi passat per aquelles màquines, ja és potable. Un cop és potable vaa cap a les cases per fer-la servir, per beure, per dutxar-se, per regar, per omplir piscines etc. Ens han explicat que l’aigua ve de dos pous. L'aigua passa per un tub que porta cap al dipòsit. Cada dia gasten, a Anglès, entre 900 i 1.000.000 litres d’aigua.
En els dos pous posen bombes on hi passa l’aigua i puja a dalt als dipòsits.
El dipòsit de clor hi passa l'aigua per netejar-la.
El policlorur es fa servir per matar o treure els metalls, etc.
Duna

Avui dimarts, 27 de maig de 2014, hem anat a visitar l'Estació de Tractament d’Aigua Potable d’Anglès.
Ens han explicat que allà, es feia potable l’aigua.
La mitja de aigua que arribava allà era 100m3 per hora. Per fer arribar l’aigua a la ETAP ho feien amb unes bombes des dels dos pous de capatació.
Hi havia un dipòsit de clor, per matar els microorganismes i el policlorur per treure els minerals com el ferro. Hi havia màquines com el clorador que el que fan es aplicar el clor o el policlorur.
Vam pujar unes escales per veure les instal·lacions i els dipòsits. També hi havia un mesurador de brutícia.
Marc Serra







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada