mallerenga

dimarts, 22 d’octubre de 2013

Sortida Cicle Superior - Petit Liceu i Parlament de Catalunya

El passat dilluns 21 d’octubre de 2013, vam anar d’excursió a Barcelona, 3r, 4t, 5è i 6è. A les 10:30 vam arribar a Cornellà de Llobregat. Pel camí vam veure el camp de l’Espanyol, la fàbrica de Cacaolat, etc... I quan vam aparcar el bus al pàrquing del Petit Liceu, vam esmorzar, i a les 11:00 va començar l’òpera de El Superbarber de Sevilla.
Quan vam sortir del Petit Liceu , el bus ja ens esperava, per anar cap al Parc de la Ciutadella. Vam veure el zoo, el Parlament de Catalunya, etc... A la 13:00 vam arribar al Parc de la Ciutadella, 5è i 6è, i vam dinar. Després vam jugar a amagar giarebé tots dos cursos. A les 15:00, vam anar a davant del Parlament, i vam poder jugar mitja hora més. No vam jugar a amagar, si no que hi havia uns laberints, i vam estar jugant allà.
A les 15:30, vam entrar al Parlament de Catalunya, i la Montserrat García (la nostra guia), ens va explicar molta informació sobre el Parlament: què era antigament, quants anys té el Parlament, què si fa al parlament, les sales del Parlament, els partits polítics que hi ha a Catalunya, com funciona la sala de sessions quan hi ha una sessió, on se senten cada partit polític, com es formen les lleis, quines funcions té el Parlament, per què serveix, com s’hi treballa, etc.. Sortint de la sala de sessions, ens van donar un llapis, un llibre d’exercicis sobre tot els que ens va explicar del Parlament, i un llibre amb exercicis sobre el Parc de la Ciutadella, que es podia fer allà, però com que quan vam sortir el bus ja ens esperava no el vam poder fer.

El bus ens va recollir a les 16:30, amb els de 3r i 4t, i vam anar cap Anglès. A mig camí ens vam trobar un accident. Hi havien bombers, mossos d’esquadra, ambulàncies i tres camions, i un era de pinso. Vam estar molta estona parats fent cua. Ens ho vam passar molt bé. Finalment el conductor ens va ficar una pel·lícula. Vam arribar casi una hora tard aquí Anglès degut a l’accident.

Clàudia i Anmol (6è)


Per veure la presentació de fotos cliqueu sobre la imatge
Em vaig aixecar molt nerviosa perquè no volia arribar tard. Em va venir a buscar la mare de la Paula (Montse). Quan vaig entrar al cotxe, hi havia l’Oscar, la Paula, l’Ashley, i la Montse.
Vam arribar tots 5 al MAXI DIA. Vam esperar una estona, ja va arribar tothom, i tots cap el bus! Al bus hi havia Cicle mitjà i Cicle superior, els 2 cicles vam anar a al Petit Liceu a veure una obra d’òpera titulada EL SUPER BARBER DE SEVILLA. Els personatges es deien: Rosina, el Comte de Almaviva (eren els protagonistes) en Bartolo i en Don Basilio. Anava d’una barber que era molt xafarder i es va posar en una historia romàntica. El Conte de Almaviva estava enamorat de la Rosina i la Rosina d’ell però en Bartolo la va obligar que es casés amb ell per els diners de la Rosina. En Don Basilio era el professor de piano de la Rosina. A mi em va agrada molt! Aneu a veure-la, a veure si us agrada!

Aina Luz 


Al Parlament de Catalunya ens van ensenyar de tot, des de la història del Parlament, els diferents salons, fins el lloc on es troba al parc de la Ciutadella. El saló dels canelobres és on esperen les visites de Núria de Gispert (presidenta del Parlament de Catalunya). El saló rosa és on abans de ser Parlament hi havia la sala de ball (abans el Parlament era un Palau). El saló gris és on hi havia el menjador a l’antic Palau ja no existent. La rotonda es el saló del centre del Parlament que està sota la cúpula. L’hemicicle és on es fan tots els plens del Parlament.
LA HISTÒRIA DEL PARLAMENT
La història del Parlament comença després de la Guerra de Successió. Felip V va ordenar construir un arsenal d’armes, per assegurar-se el domini de Catalunya, després de l’11 de setembre de 1714.
Les obres començaren l’1 de març de 1716 i van acabar al 1748 (Mai es va fer servir com a arsenal contra cap exèrcit). Abans de acabar les obres específicament a partir del 1719 va servir de presó dels presos polítics. Després es va intentar de fer un Palau per la reina Maria Cristina, no és sap perquè el va rebutjar. Després de la segona república al 1932 es va fer el primer ple. A l’època franquista es va prohibir el Parlament durant gairebé 40 anys fins el 1981 que es va tornar el primer ple després de l’època franquista.

Ali i Mario (6è)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada