mallerenga

dimarts, 4 de març de 2014

DIJOUS LLARDER

 Educació infantil: Font del Canyo
Cicle Inicial: Sant Amanç

EL DIJOUS LLARDER
El dijous llarder vam anar d’excursió.
Vam anar a Sant Amanç.
Després d’esmorzar a la classe i de la revisió del dentista, vam agafar la maleta i vam caminar molt, però molt, eh! Vam arribar molt cansats.
La Isa ens va explicar que estaven restaurant l’església. La Sílvia i l’Anna ens van explicar més coses.
Abans de dinar, tots junts vam anar al bosc a fer cabanes.
Per dinar vam fer una rotllana molt grossa.
Després de dinar encara vam poder jugar una mica més.
Quan tornàvem, vam veure un rusc d’abelles i vam collir moltes pinyes.
Ens ho vam passar molt bé.

Els nens i les nenes de 2n
Cicle Mitjà: Can Comarodona
Si voleu veure les fotos de la sortida, cliqueu sobre la imatge de la casa


EXCURSIÓ A PAGÈS
Dijous llarder, 27 de febrer de 2014
-          9 del matí: tots a l’escola.
-          10 del matí: esmorzem a la classe.
-          2/4 d’11 del matí: ens distribuïm ens grups i triem l’equip reporter. El seu equipament: càmera de fer fotos, llibreta, bolígraf i moltes ganes de descobrir la vida de pagès.
-          11 del matí, comencem a caminar. Primer problema, el guia ens porta cap a Santa Bàrbara. No és el camí exacte. El guia “professional” s’adonan que anem per un camí equivocat.
-          Continuem pel bon camí. Al cap d’una bona estona, ens assentem per preparar l’entrevista a en Joan. Mentres, la reportera “professional” feia les fotos a la masia i a en Joan.
-          12 del matí, ens assentem per grups a la era (iera segons en Joan) i fem les preguntes a en Joan de can Comarodona.

CAN COMARODONA
-          La casa és del 1648.
-          En Joan ens ensenya la pallissa, la quadre i una part de casa seva: la cuina.
-          Ens presenta el seu pare, que també es diu Joan i que estava a la vora de la llar de foc.

-          1 del migdia: és aviat, però tenim molta gana. Dinem i anem a jugar al bosc mentre els mestres repassen i parlen.

-          3 de la tarda, el guia va a mirar el camí per tornar a l’escola.

-          ¼ de 4: fem fila i tornem a l’escola.

-          4 de la tarda: arribem a l’escola i ens deixen jugar un partit de futbol. Els de 4t apallissem als de 3r, 7 a 3.

JANA LILI ROURA, ONA NOGUER, ANNIA CASTANYER
BERTA NOVAS, ABRIL BLANQUER, AROLA GUASCHCICLE SUPERIOR: 
EL PASTERAL I SANT JUST I PASTOR

El Dijous, 27 de febrer de 2014, els nens i nenes de Cicle Superior vam fer una excursió pel celebrar que érem dijous llarder. 
Vam anant caminant fins el Parc de Salut de La Cellera de Ter on, després de passar pel mercat, vam esmorzar. Quan vam acabar d'esmorzar ens van deixar jugar al parc. 
Després vam anar al Pasteral on vam veure la presa del Pasteral i l’Anna ens va explicar perquè es va construir, perquè es fa servir la presa etc... Tot seguint pel carrer de les Brugueres del Pasteral vam resseguir el canal de la Burés. Quan vam arribar a Sant Just i Pastor vam dinar i ens van deixar jugar fins a 15:30 que es quan vam tornar cap a Anglès i a l’escola ens van deixar jugar una estona al pati.
Va ser molt divertit.
Naoal Akboua
El dijous llarder els nens i nenes de cicle superior vam anar d’excursió a Sant Just i Pastor. Ens ho vam passar molt bé. Aprofitant el camí, vam passar per la Presa del Pasteral. Nosaltres pensem que no feia falta passar per allà sobretot perquè anàvem de dijous llarder a passar-nos-ho bé i no a estudiar! Però, tot i això va ser una bona excursió. Vam tenir temps lliure; per jugar a amagar anava molt bé perquè hi havia una gran extensió de terreny. També vam fer cabanyes. Per exemple jo, en Mario, vaig pujar sobre la teulada de l’ermita. Una altre cosa que vam fer va ser fer una “pachanga” amb la pilota de l’Óscar, un nen de cinquè.
Quan vam arribar a l’escola vam fer un altre partit amb els nens de cinquè i quart.
Pensem que aquestes s’haurien de fer més sovint perquè tant estudiar cansa i una mica de joc no fa mal a ningú.Marc Serra i Mario Climent.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada