mallerenga

dimarts, 12 de novembre del 2013

SORTIDA PROJECTE AIGÜES - CICLE SUPERIOR



El divendres 8 de novembre els de cinquè i sisè vam anar a can Ciscot a veure per exemple el rec, el safareig, el molí i el Rissec. El rec de can Ciscot, està regulat pels agricultors que l’utilitzen per regar els camps o horts. El recorregut continua cap al molí que aprofitava la força de l’aigua per fer farina. El recorregut continua al safareig que allà també s’hi fa “safareig” i és rentava la roba però, no acabava el recorregut aquí. El rec acabava al Rissec amb l'aigua que venia de la Font del Canyo i que després s’ajunta amb el riu Ter conjuntament amb la riera d’Osor. També vam veure el Canal i el punt on s'unia amb el Ter.


Ali i Mario


Per veure el reportatge fotográfic de la sortida, cliqueu sobre la imatge

El 8 de novembre els nens i nenes de 5è i 6è vam fer una sortida per Anglès. Vam agafar apunts per grups del que ens anava explicant l’Anna Pintó i la Georgina. Vam caminar bastant, i vam veure el riu, rieres, etc... El rec de Can Ciscot, que servia per regar el camps, i l’home ha anat fent la paret de pedra, però amb el pas del temps la paret ha anat caient i el rec ha anat quedant ple de ampolles, bosses de plàstic, llaunes de begudes, etc...
Vam anar seguint el rec fins que vam arribar a una bassa, que amb la força de l’aigua d’allà, feien moure unes pales del molí de Can Ciscot, per fer el blat. Llavors ens vam trobar el safareig i la Georgina ens va explicar que abans les dones, anaven allà a rentar la roba, i també feien safareig que vol dir que s’explicaven xafarderies. La roba es rentava amb una pedra, i també ens va dir que el sabó d’abans no contaminava l’aigua, i així el riu podia continuar el seu trajecte amb aigua neta.
Vam continuar el camí fins que ens vam trobar a davant del Rissec, que venia de la font del Canyo. I l’aigua de la font del Canyó, venia per les muntanyes més a prop.
Vam anar tirant fins que ens vam trobar un camí petit, que hi vam passar. Al mig d'aquest camí, ens vam trobar un trencant amb un pont. Per a sota d’aquest pont hi passava el riu Ter. Si ens saltàvem el pont i anàvem tirant recte, arribaria un punt en que podíem arribar al riu. La Georgina ens va explicar d’on venia i per a que servia el riu Ter.
Més tard vam anar tornant fins a l’escola i vam posar en comú amb el grup els apunts que havíem agafat.


Clàudia i Anmol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada