mallerenga

dimecres, 3 de març del 2010

La imatge

Diuen que els i les mestres ens ho passem bé. Hi estic d'acord. Crec que poques professions, com la nostra, permeten una innovació tan continuada. Aprenem dia a dia i moment a moment: Els nens i nenes ens donen classes de confiança,d'espontaneïtat, de sinceritat..., els companys i companyes comparteixen els seus coneixements amb nosaltres i, ens encomanen ganes de millorar i enfrontar nous reptes. Sovint hem de reflexionar sobre noves tendències dins l'educació, aquí teniu la que ha escrit l'Anna Pintó, sobre la imatge.
Carme


"Cada dia ens alimentem d'imatges; a casa, a l'escola, al carrer, a la televisió,... de fet, les necessitem perquè les imatges ens fan pensar, reflexionar, sentir, aprendre, recordar, ens sorprenen, ens alegren, ens entristeixen...

Sense les imatge l'educació no seria la que és avui dia; abans, quan els llibres no estaven gairebé il·lustrats o no teniem recusos informàtics ni audiovisuals per treballar, l'educació era diferent, de fet, ja es plantejava diferent en funció del que teniem a l'abast. Precisament per això, a que ara disposem de tot el que disposem, ens hem de planetjar l'eduació d'una forma més dinàmica, engrescadora, participativa, imaginativa... i aquí les imatges és on entren en joc, on han de col·laborar i ajudar-nos a fer de l'educació allò que ens proposem.

La imatge és necessària per dur a terme la nostra tasca com a docents, la necessitem per ensenyar i sobretot als més petits que estan descobrint el món i quan la llengua escrita comença a formar part de la seva vida; quina millor forma d'utilizar les imatges per conèixer, descobrir i aprendre?
No és el mateix, per tan, estudiar, llegir o aprendre amb imatges o sense.

La imatge és un resum d'accions, de moments, de fets, de correspondències i correlacions, de perquès...

Crec que és un recurs completament indispensable per la nostra vida i per la nostra professió.

Ara bé, la imatge ha d'anar agafada de la mà, sovint, del text, de l'explicació, de l'aclariment... tot i que, com molt bé diuen, una imatge val més que mil paraules."

Anna Pintó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada